Udvalgte spisesteder i Mijas Pueblo, den hvide by

Udvalgte spisesteder i Mijas

Introduktion til gode spisesteder, restauranter og barer i Mijas Pueblo

Der er et før, der er et under, og der er et efter coronapandemien. Det gælder også for spisestederne i Mijas Pueblo.

Før coronapandemien var der efter sigende 73 spisesteder i Mijas Pueblo. Barer, cafeer og restauranter. Vi ved ikke, hvor tallet kom fra. Vi ved heller ikke, om det er rigtigt. Vi ved, at det kun har kunnet være et øjebliksbillede. Også før coronaen forsvandt spisesteder i Mijas (La Gamba i Calle San Sebastián f.eks.), og andre kom til.

I begyndelsen af 2022 har Mijas Kommune udgivet en oversigt over spisestederne i Mijas. Den hedder Guía de Restaurantes en Mijas Pueblo eller på engelsk Guide of restaurants in Mijas Village. Den omfatter 66 spisesteder i Mijas og kan fås på turistkontoret i Mijas.

Under de to år med corona har mange spisesteder været lukket, også efter den totale lockdown-periode i foråret 2020. Der har været langt færre turister at servicere. Nogle spisesteder har blot holdt lukket af og til. Andre er helt lukket. Kun enkelte har stort set haft åbent hele tiden. Vi har indtryk af, at der har været visse aftaler om at fordele åbningstiden, måske hjulpet af at flere spisesteder har samme ejerkreds/ejerfamilier.

Også under coronakrisen har Mijas Pueblo dog været kendetegnet af mange spisesteder. De har ikke alle altid åbent. Men du kan altid finde et godt sted at spise og drikke i Mijas.

Hvis du er i tvivl om, hvor du skal gå hen, kan vi anbefale bus- og taxaholdepladsen. Det er ikke det mest pittoreske sted i Mijas Pueblo, men det er vores erfaring, at der altid er flere gode, åbne spisesteder her. I visse perioder under coronakrisen var det kun her, der var liv i byen med åbne barer og restauranter.

Nogle spisesteder er mere spændende end andre, men vi er kun én gang blevet skuffet over serveringen i Mijas Pueblo. Det var en kande sangria på Enoteca Museo del Vino (som nu er lukket) i Calle San Sebastián. Det var noget tyndt sprøjt. Men ellers har vi altid kunnet sige noget positivt, når vi er blevet beværtet i Mijas. Nogen gange selvfølgelig mere end andre.

Vi deler her lidt af vores erfaringer med spisestederne i Mijas Pueblo. Vi har ikke prøvet dem alle, og når det nok heller ikke. Men vi har prøvet en del, adskillige gange.

Nu hvor vi forhåbentlig nærmer os enden på coronakrisen, har vi revideret vores gennemgang af spisestederne i Mijas. Vi har tilføjet en ny og femte kategori, de desværre lukkede spisesteder, har rykket lidt rundt på kategoriseringen af andre og tilføjet flere nye, baseret på vores erfaringer de seneste par år.

Vi deler spisestederne ind i 6 kategorier:

  • De lokale: Her kommer de lokale indbyggere i Mijas, som oftest i barerne.
  • De gode: Her får du mad af rigtig god kvalitet. Synes vi.
  • De særlige: Spændende steder på grund af deres beliggenhed og/eller omgivelser.
  • Andre værd at nævne.
  • Nedenfor: Spisesteder uden for, men ikke så langt fra Mijas Pueblo
  • De lukkede

Mange spisesteder i Mijas Pueblo har en ugentlig lukkedag. Det kan være nyttigt at være opmærksom på, når man planlægger sin aften i Mijas.

Lukket mandag Alcazaba og Pizzeria Oscar
Chema's Terrace
Koco Bistro
Tomillo Limón
Lukket tirsdag Bar El Niño
Blue Coffee Bike
La Bodega Del Pintor
La Martina
La Reja
Mirlo Blanco
Peccati di Gola
Lukket onsdag La Boveda del Flamenco (Den blå bar)
Fiesta
Pampa Tablas y Tapas
Patio Antiguo
Lukket torsdag Alboka Gastro
Bella Copia
El Romero
Asador Costumbres Criollas
Lukket fredag The Snug
Lukket lørdag La Paereta
Lukket søndag Bartolo Gastrobar
Carmen
Mirlo Blanco (frokoståben (13-15:30), men lukket om aftenen)

Der kan selvfølgelig også være lukket af andre årsagen end den faste lukkedag, f.eks. ferie eller særlige arrangementer.

En enkelt advarsel: Med mindre du godt kan lide sød flødeskum i rigelige mængder, skal du ikke bestille café cappuccino i Mijas. Den lokale cappuccino serveres med en høj top af sød flødeskum. Enkelte steder kan du få cappuccino italiano, her er du på den sikre side. Ellers hold dig til café con leche, hvis du er til kaffe med mælk i. Det gør vi.