Vores udsigt over Søndersø og Hareskoven

Camilla Plums bedste rabarberkage

Denne her kage er vidunderlig, og man bager tre ad gangen, de kan både gemmes en uges tid i køleskabet og fryses.

Opskriften stammer fra Camilla Plum i Politiken, lørdag 26. maj 2007.

Ingredienser

3 kager a 12 portioner

750 g sukker
750 g normalsaltet smør
500 g hvedemel
100 g rismel/kartoffelmel
9 mellemstore æg
2 spsk. bagepulver
500 g sukker til at drysse over
evt. krydring som i rabarberkompot
4 bundter rabarber i små stykker

Tilberedning

Pisk sukker og smør, til det er hvidt og skummende. Rør æggene i et ad gangen, de skal opsuges i dejen, før det næste røres i. Det er klart nemmest på røremaskine. Bland de to slags mel og bagepulveret og sigt det over dejen. Vend rundt, til dejen er helt jævn.

Fordel dejen i tre springforme, eller ildfaste fade foret med bagepapir, og tryk rabarberne ned i dejen. Der skal så meget rabarber i, at der ikke kan være mere. Drys med sukkeret. Det bliver et ordentligt lag, som bliver en nødvendig modvægt til de mange rabarbere i kagen, og et knasende sprødt låg, som nogen steder er blevet til sej rabarberkaramel på den færdige kage. Hvis man vil aromatisere med krydderier, skal de blandes i dryssesukkeret undtagen citronskal, som skal i dejen.

Bag ved 165-175 grader i cirka 1 time, til dejen er nogenlunde fast i midten.