Vores udsigt over Søndersø og Hareskoven

Langtidsstegt and

Alt kød kan langtidssteges, siger nogen, især fedt og fedtmarmoreret kød. Det er dog ikke altid resultatet bliver lige godt. Men lykkes det, bliver det godt. Efter adskillige forsøg og med lidt støtte for Frøken Jensens Kogebog er der her en opskrift på langtidsstegt and, typisk til julen.

Én af de måske lidt oversete fordele ved langtidsstegning er, at ovnen ikke bliver så svinet til, da det på grund af den lave varme ikke sprutter så meget med fedt.

Det hedder sig, at man ikke kan bruge fransk berberiand til langtidsstegning, fordi den er for mager. Jeg har dog prøvet at langtidsstege også en berberiand uden problemer.

Ingredienser

3 personer

1 and, 3+ kg
2-3 madæbler
Svedsker uden sten
Evt. 1 løg
Salt og peber

Tid

Forberedelse: 30-45 min.
Stegning: 6 timer
Tid i alt: Knap 7 time

Tilberedning

Forbered anden: Rens den og krydr den med salt og peber, både indvendigt og udvendigt. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i mindre stykker. Bland æbler, svedsker og evt. løg (kan forsteges lidt på en pande) ind i anden og luk anden med kødpinde.

Opvarm ovnen til 1300 (varmluft, hvis der er 2 ænder i ovnen - ellers almindelig over/under-varme).

Sæt anden i ovnen med ryggen opad på en rist over en bradepande med en vis dybde.
Steg anden i 1 time og hæld en lille liter kogende vand i bradepanden.
Steg anden i yderligere 1 time og vend den, så brystet kommer opad. Steg anden færdig i 4 timer.
Anden skal være 750 og kødsaften klar, når man stikker i den.

Opdateret 2018-11-10