Vores udsigt over Søndersø og Hareskoven

Kartoffelsalat med spidskål og ost

Disse boller har vi ofte fået serveret om morgenen på skiture i Norge. De kan selvfølgelig også laves derhjemme.

Ingredienser

En rigtig god, alternativ kartoffelsalat - velegnet til sommerens grillmad.

Opskriften er lettere modificeret fra Politiken juli 2004.

Ingredienser

1 kg nye kartofler
1 spidskål
1 bundt forårsløg
125 g ost (f.eks. Prima donna)
1 bundt basilikum
Evt. radisser eller andet velegnet sæsongrønt

Dressing
2 spsk. sennep
½ spsk. honning
3 spsk. vand
1 spsk. hvidvinseddike
4 spsk. olivenolie
salt og peber

Tilberedning

De nye kartofler skrubbes og koges møre, hvorefter de afkøles og skæres i skiver.

Spidskålen ordnes: Yderbladene fjernes, kålen deles, og stokken skæres ud. Kålen skæres i grove stykker. Sæt en gryde vand med lidt salt over på komfuret og blanchér kålen 2-3 minutter, hvorefter den afkøles.

Forårsløgene snittes fint og blandes i en skål med kartoffelskiverne og spidskålen.

Osten skæres i fine flager, den må meget gerne smuldre. Basilikumbladene plukkes fra stilken og skæres i strimler. Bland ost og basilikum i den øvrige salat.

Dressingen røres sammen og blandes i salaten.

Forårsløg og ost kan også serveres ved siden af, hvis nogle ikke bryder sig om disse ingredienser.