Vores udsigt over Søndersø og Hareskoven

Confit de canard

Confit de canard er dåsemad. Men en lækker og eksklusiv dåsemad fra Frankrig. Saltede andelår, der koges i eget fedt, til kødet er supermørt. Det fås i mange supermarkeder i Danmark, typisk i store dåser med 4 andelår, men også i mindre med kun 2 andelår. Hvis du er til confit de canard og er i Frankrig, så tag nogle dåser med hjem. De er meget billigere i Frankrig. Og de kan redde middagen ved uventede gæster, for dåserne kan ligge i mange år.

Confit de canard kan drille lidt, fordi de ligger i eget fedt i dåsen. Masser af fedt. Og det er ikke fedten, der er det lækre. Opskriften her er fra søndag.dk.

Confit de canard kan serveres med mange ting, f.eks. forskellige slags kartoffel - her foreslås stegte kartofler - og salat.

Ingredienser

2-3 personer - 4 personer som forret

1 dåse confit de canard med 4 andelår
4 bagekartofler

Tid

Forberedelse: 15 min.
Stegning: 40 min. (2 x 20 min.)
Tid i alt: Knap 1 time

Tilberedning

Opvarm ovnen til 200 grader C.
Vask kartoflerne, tør dem og skær dem i tynde skiver.
Åbn dåsen med confit de canard og sæt den ind i den varme ovn 3-5 minutter. Så er det forholdsvis let at fiske andelårene op af dåsen uden alt for meget fedt.
Læg kartoflerne på bagepapir i en dyb bageplade og hæld en smule af andefedtet fra dåsen over kartoflerne. Sæt kartoflerne i ovnen.
Efter 20 minutter lægges andelårene på en rist ind over kartofler, og steg andelår og kartofler i yderligere 20 minutter.